Uspješno održan prosvjed upozorenja

Jučer se na Zrinjevcu uspješno održao prvi prosvjed upozorenja Laburista na kojem smo upozorili da nećemo mirno gledati rasprodaju državnih tvrtki koje uspješno posluju.

 

PROSVJED LABURISTA – SVE DAJU SAMO DA PRODAJU

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada Podružnica Primorsko-goranske županije su u subotu, 21. svibnja 2016. sudjelovali na prosvjedu upozorenja na zagrebačkom Zrinjevcu pod nazivom „Sve daju samo da prodaju“ protiv nove velike rasprodaje obiteljskog srebra u aranžmanu domoljubne vlasti.

Mirni prosvjed su Hrvatski laburisti – stranka rada organizirali kako bi ukazali na prijetnju novog vala privatizacije koji se dogovara bez ispravnih kriterija i ekonomskog opravdanja telefonom. Rasprodaja tvrtki poput Luke Rijeka, ACI, Podravke će nas ponovno dovesti u situaciju da „prodajemo kravu radi jednog odreska“.

Hrvatski laburisti su podsjetili na činjenicu da vlada, iako je zakon na to obvezuje, kasni šest mjeseci s donošenjem plana upravljanja državnom imovinom za ovu godinu, a umjesto toga, bez suvislog i prihvatljivog obrazloženja – osim da zakrpa proračunsku rupu, daje u prodaju uspješne hrvatske tvrtke.

Govornici su na skupu upozorili na opasno i lakomisleno djelovanje sadašnje Vlade te pozvali okupljene građane da svojim protivljenjem pokažu vladi da nije na pravom putu, već da nas dodatno osiromašuje prodajom vrijednih nacinalnih tvrtki od strateškog značaja.

Predsjednik stranke, Tomislav Končevski je u svom govoru istakao da Vlada svojim ponašanjem ugrožava interese domaće poljoprivrede i nautičkog turizma te pozvao prisutne da je vrijeme da se odupru te da uz laburiste izađu na ulice u svim gradovima RH i da se zajednički borimo da naša djeca ne odu iz Hrvatske.

Laburistima su se na prosvjedu priključili članovi Hrvatske udruge radničkih sindikata, Demokratske stranke žena, Sindikate nezaposlenih Hrvatske, Novog sindikata, Slobodna Hrvatska, Radnička fronte kao i mnogi sugrađani.

Okupljeni su nosili velike natpise “Prodajte Banske dvore”, “Halo, Bing, kako brat? Cijena!? Prava sitnica!“ , “Tek rođen, već siromašan”, “Koliko košta domoljublje, zna se”, “Hrvatska u srcu, ne u džepu”, “O ustašama i partizanima znamo sve, o budućnosti ništa”…

Prosvjed je završio uz poruku: Kad prodaja države postane zakon, otpor postaje dužnost!

 

David Bregovac
Predsjednik podružnice Laburista PGŽ-a