Uloga zastupnika je da slušaju volju građana i brane njihove interese!

Hrvatski laburisti – Stranka rada Primorsko-goranske županije na otoku Rabu predstavili su svog kandidata za Europski parlament, Vedrana Sabljaka. U razgovoru s mještanima, Vedran je uočio da ih najviše muči sporost radova na dovršetku izgradnje i otvaranju radne zone na Mišnjaku. Ljuti ih i probijanje rokova završetka izgradnje ceste D 105, ali i činjenica da starački dom još nije stavljen u funkciju. Sveprisutnu krizu osjetili su i na otocima, a rješenje otočani vide u zdravstvenom turizmu koji smatraju ključem jačanja gospodarstva i otvaranja radnih mjesta. Sabljak se složio sa stavom građana te rekao da zastupnici u Europskom parlamentu imaju važnu ulogu u promoviranju šarolikosti spektra hrvatskog turizma i njegovom boljem pozicioniranjem na karti Europe.

„Važno je da građani shvate da je uloga zastupnika, kako u Hrvatskom, tako i u Europskom parlamentu, da slušaju volju građana i brane njihove interese. Laburisti to ne rade samo deklarativno nego će svoj rad u Europskom parlamentu posvetiti jačanju sudioničke demokracije, tj. većem uključivanju građana u procese odlučivanja. Obilaskom prvenstveno svoje Primorsko-goranske županije, a potom i dijela Hrvatske, krenuo sam u osluškivanje volje građana kako bih iz prve ruke saznao probleme građana te kako bih ih što bolje mogao braniti u Europskom parlamentu.“ – poručio je Sabljak i pozvao sve, koji žele da upravo on brani njihove interese, da 25.5. čiste savjesti na listi broj 10 zaokruže redni broj 7.

Hrvatski laburisti zalažu se za ukidanje politike štednje ostvarivanjem kompromisa rada i kapitala. Borit će se za ravnomjeran razvoj Europske unije, počevši od ravnomjernog razvoja hrvatskih regija. Traže potpunu transparentnost rada svih političara, kao i zaustavljanje privatizacije javnih i komunalnih usluga te poručuju da će se boriti za Europu građana, solidarnosti i blagostanja.