Trening socijalne integracije za mlade političke lidere

Od 10.-15. svibnja u Beogradu je održana radionica o socijalnoj integraciji za mlade političke lidere na kojoj su sudjelovali potpredsjednik Laburista i načelnik Općine Križ Marko Magdić i voditelj Ureda podružnice Laburista PGŽ Ivan Šverko.

Kroz pet dana prožetih sadržajnim rasporedom, održane su mnoge radionice, panel diskusije, grupne rasprave te brainstorminzi realnih situacija. Najzanimljiviji dio bila je simulacija summita svjetskih čelnika na temu izbjegličke krize u Europi. Večernji sati bili su rezervirani za gledanje filmskih sadržaja o izbjegličkoj krizi te ratnim zločinima na Kosovu, a unatoč sadržajnom rasporedu, sudionicima je omogućeno i razgledavanje prekrasnog Beograda.

Teme koje su se obrađivale na radionicama i panelima ticale su se izbjegličke krize, položaja mladih u političkim strankama i podmladcima te regionalnoj suradnji po pitanju civilnih žrtava rata.

Osim stjecanja novih znanja o raspravljanoj problematici, seminar je poslužio za razmjenu iskustava s podmlatcima političkih stranaka s prostora bivše Jugoslavije, što će svakako poslužiti pri osnivanju i budućem funkcioniranju Inicijative mladih Laburista na razini podružnice PGŽ.

 

 

13217265_606851272810815_1306865649321386085_o