Traži se referendum

U petak 01. lipnja 2012. predstavnici Ogranka Mali Lošinj Dorian Božičavić (predsjednik), Irena Dlaka (tajnica) i Hajdi Stepančić (članica I.o.)  održali su konferenciju za novinare na temu najavljene prodaje zgrade bivše osnovne škole u Zagrebačkoj ulici u Malom Lošinju. Na konferenciji je izražena zabrinutost sve većom i češćom rasprodajom gradske imovine koja se događa u posljednje vrijeme. 

Stav Ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada u Malom Lošinju je da se po pitanju prodaje tako velikih objekata treba pitati građane, a osobito ako se radi o prostorima javne namjene kao što je to u ovom slučaju zgrada bivše osnovne škole. Ogranak Mali Lošinj traži od Grada Malog Lošinja da povuče odluku o prodaji dotične zgrade ili da raspiše lokalni referendum s pitanjem: “Jeste li za ili protiv prodaje zgrade bivše osnovne škole u Zagrebačkoj ulici u Malom Lošinju.”.

Ukoliko Grad Mali Lošinj ne povuče odluku o prodaji ili ne raspiše referendum, Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada u Malom Lošinju je spreman pokrenuti postupak prikupljanja potpisa kako bi se Grad Mali Lošinj obvezalo na raspisivanje referenduma.

Audio zapis konferencije za novinare (Radio Lošinj – Radio Jadranka) možete poslušati klikom ovdje.