Školski primjer prave demokracije: „Veliki“ pali u Omišlju

Hrvatski laburisti – Stranka rada osvojili su po jedan mandat u oba mjesna odbora te su još jednom potvrdili da se kvalitetan rad nagrađuje

U nedjelju, 18. svibnja 2014. godine u Općini Omišalj održani su Izbori za članove VMO Omišalj i Njivice. Da će se dogoditi veliko iznenađenje dalo se naslutiti već samim pogledom na kandidacijske liste gdje nije bilo političke prostitucije i trgovine i gdje su i oni „veliki“ hrabro odlučili odmjeriti snage s „malima“ te izašli na izbore samostalno. Svi osim HDZ-a koji je koalirao s HSP-om. No niti to im nije bilo dovoljno. U Njivicama nisu osvojili niti jedan mandat, a isto se je dogodilo SDP-u u Omišlju.

Da, dobro ste pročitali. Pali su „veliki“, ali hvala im na hrabrosti što nisu izašli, kako to obično čine, sa kandidacijskom listom sa toliko partnera da niti sami ne znaju s kime su koalirali. Zanimljiva je i činjenica da nitko nema većinu, odnosno da su sve liste koje su osvojile mandat dobile po jednog vijećnika u oba mjesna odbora. Demokracija je napokon zasjala u pravom smislu riječi i narod je izabrao svoje predstavnike. Imaju li „veliki“ hrabrosti i na parlamentarne izbore izaći samostalno? Hoće li nas naša Vlada napokon ugodno iznenaditi i predložiti zakonsko ukidanje predizbornih koalicija? Hoće li hrvatski narod napokon doživjeti pravu vladavinu naroda? Ostaje nam vidjeti.

Hrvatski laburisti – Stranka rada osvojili su po jedan mandat u oba mjesna odbora te su još jednom potvrdili da se kvalitetan rad nagrađuje. Dokazali su da dva mandata osvojena na lokalnim izborima nisu bila slučajnost. Čestitamo ogranku Omišalj na još jednoj uspješno odrađenoj kampanji u koju su utrošili nula kuna, a kolegama Zoranu Možniku i Josipu Slunjskom želimo uspješan rad i daljnje promicanje laburističkih ideja kroz mjesne odbore.

Dina Domijan