Rijeka: Europska unija ide u pogrešnom smjeru

Izvor: Novi list

RIJEKA» Hrvatski laburisti – Stranka rada očekuju da će na skorašnjim izborima za Europski parlament osvojiti dva zastupnička mjesta, a među kandidatima stranke na ovu visoku političku dužnost je i Vedran Sabljak. Sabljak je rođen 1981. godine, inženjer je cestovnog prometa i zaposlenik »3. maja«. Vedran Sabljak nije nepoznato ime na gradskoj političkoj sceni, a predstavio ga je Nenad Pleše, zastupnik Laburista u hrvatskom Saboru koji je pritom kritizirao aktualnu europsku politiku.
– Europska unija ide u pogrešnom smjeru; politički sustav uglavnom služi interesima krupnog kapitala i bankarima. Hrvatski laburisti zalažu se za radikalnu promjenu takvog smjera, kaže Nenad Pleše.
Vedran Sabljak dodaje da osim Europske unije i Hrvatska treba promjene, što se može zaključiti i iz svakodnevne komunikacije s građanima, radnicima, umirovljenicima…
– Ljudi su nezadovoljni i razočarani. Žele da se ovakvo stanje u državi promijeni. Vjerovali su da će biti bolje nakon ulaska u EU, ali kako vidimo to se ne događa. Političke klase okrenule su leđa građanima. To će dovesti do daljnjeg financijskog iscrpljivanja ionako već iscrpljenih građana Hrvatske. Svojim angažmanom u Europskom parlamentu, Laburisti će se zalagati za stvaranje novih temelja Europske unije. Ponajprije mislimo na novi sustav vrijednost koji će promicati socijalnu pravdu i solidarnost. Mi ne želimo Europu ekstremno bogatih odnosno ekstremno siromašnih, kaže Sabljak.
Laburisti također napominju da su svojim dosadašnjim radom dokazali da su jedina relevantna stranka u Hrvatskoj koja vodi računa o građanima i da će s takvom svojom politikom nastaviti u Europskom parlamentu. (S. B.)