2017. godina Davida Bregovca načelnika Općine Fužine

davidNačelnik Bregovac je po preuzimanju zahtjevne dužnosti općinskog načelnika marljivo prionuo poslu, nastavio sve dobre projekte bivše vlasti te realizirao mnoge nove. Nije teško biti dobar načelnik kada voliš svoje mještane i brineš o njihovoj dobrobiti, kao načelnik Bregovac. Koncem godine otvoren je Društveni dom za djecu i mlade, projekt na kojem je aktivnosti Bregovac započeo još u vrijeme svog mandata u Županijskoj skupštini PGŽ. Za djecu i mlade su postavljene sprave za vježbanje uz jezero Bajer. Vodeći računa o tome da djeca mogu sigurno na nastavu, u Fužinama oko škole je uređeno parkiralište, dok je velik broj rupa na prometnicama saniran. Načelnik je organizirao i pažljivo nadgledao radove nasipanja požarišta u Ličkom polju zemljom, suočivši se tako s velikim problemom Općine Fužine.

vijeće

Na projektu novog dječjeg vrtića se ustrajno radi. Načelnik Bregovac i Općinsko vijeće su odustali od skupog projekta vrtića bivše vlasti. Bregovac je poslušao savjet laburističkog kolege, načelnka Općine Križ, Marka Magdića te u svrhu uštede značajnog iznosa, planiranje vrtića skrenuo u smjeru izgradnje na modularan način. Načelnik je posjetio sličan vrtić u Rijeci, istovremeno prezentirajući prijedloge tetama u vrtiću u Fužinama.

Za vrijeme prvih šest mjeseci mandata organizirano je i održano mnogo sportskih i kulturnih manifestacija Državno prvenstvo u daljinskom plivanju perajama za kadete i mlađe kadete na jezeru Lepenica, MTB maraton, manifestacija „Biciklom kroz povijest Karolinske ceste“. Organiziran je Šumski gurman fest, a pod pokroviteljstvom Primorsko -goranske županije obilježen Svjetski dan glazbe. Pripremljena je izložba gljiva u sklopu dvodnevne gljivarijade. Općina Fužine je bila domaćin djeci oboljelih od malignih bolesti koja su sudjelovala na sportskim aktivnostima i raznim radionicama. U uredu načelnika predsjednica humanitarne udruge Žar upoznala je načelnika Bregovca sa njihovim radom. Bregovac je ugostio TV ekipu Kanala RI koja je snimala emisiju „Goranske priče“ te je sudjelovao i u emisiji na HTV-u gdje je govorio o problemima Gorana i Gorskog Kotara.

        stipendisti       dom2

Potpisani su ugovori o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola s područja Općine Fužine, kako bi se mlade dodatno stimuliralo i kako bi se naglasila važnost obrazovanja. Osnovana je i Udruga Hrvatskih ratnih veterana. Obilježeni su mnogi važni datumi; Dan antifašističke borbe, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja, Dan sjećanja na Vukovar, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Koncem godine načelnik David Bregovac potpisao je Sporazum o suradnji sa laburističkim kolegom Markom Magdićem, načelnikom Općine Križ.

Kraj godine obilježen je u blagdanskom tonu, druženjem na Adventu, noćnoj šetnji bakljama oko fužinskog jezera, te tradicionalnim ispraćajem stare i dočekom nove godine točno u podne, koji je ove godine oborio sve rekorde posjećenosti.

Načelniku Davidu Bregovcu i njegovoj Općini Fužine želimo puno uspjeha, kvalitetnih projekata i zadovoljne mještane u 2018. godini!