Priče iz kampanje: Pula & Kostrena

Već dvije noći spavam u Rijeci kako bi barem malo uštedila na benzinu pa se zahvaljujem mojoj „udomiteljici“ na smještaju!

Osvanulo je tmurno, kišovito jutro na Kvarneru i krenuli smo put Pule u nadi da će nas iza Učke obasjati sunce. No ništa od toga. Srećom, pulska je tržnica natkrivena pa su se naše kolege sakrile u prolaz kroz koji je procirkuliralo zaista mnogo ljudi.

Brojni pulski laburisti došli su podržati eurolaburiste i veliko im hvala na tome! Pratim njihove aktivnosti na Facebooku, redovite akcije, kreativne radionice i ostala sam začuđena kada su mi prilazili da se upoznamo. Pa mi se znamo, odgovarala sam. Onda sam shvatila da ih znam sa slika koje redovito objavljuju i koje ja s oduševljenjem „lajkam“ :).

Kiša je i dalje neumorno padala, no to nije bio razlog da odustanemo. Naprotiv, trudili smo se ljudima razgovorom vratiti osmjeh na lice. I uspjeli smo!

Poslijepodne sam provela kod profesorice Jelene i njenog neobičnog ljubimca – kameleona po imenu Gary. Zaista zanimljiva životinjica. Iskreno, nikad nisam pomislila da ću tako nešto držati u rukama. Gary je poput male plišane igračke koja hoda :).

Predvečer smo se uputile u Kostrenu gdje smo s budućim županom dogovorile plan akcije za utorak. Usput smo prošetali mjestom i podijelili letke Kostrenjanima koji su našli malo vremena za nas iako su vršili zadnje pripreme za obilježavanje Uskrsa.

Dina Domijan