Premijeru preuzmite odgovornost i smijenite ministricu Dalić

BregovacPremijeru, prestanite nas tretirati kao da smo maloumni! Činjenicu da su Hrvati nadasve strpljiv narod bezobzirno zloupotrebljavate iz dana u dan, iz afere u aferu.

Upravo ova najnovija vezana uz Agrokor, nažalost sigurno ne i posljednja, ponovno je uznemirila Hrvatsku. Sami spomen upitnih aktivnosti ministrice Martine Dalić poput zlouprabe položaja i ovlasti, pogodovanja i omogućavanja velikih zarada raznim savjetnicima, te zlouporabe povlaštenih financijskih informacija, upućuje na potrebu hitne istrage DORH-a i Hanfe ali je ujedno i razlog za momentalnu smjenu ministrice. U civiliziranim državama, gdje državni dužnosnici imaju snažan osjećaj odgovornosti prema javnosti, smjene ministara se događaju i zbog mnogo manjih afera nego što je ova.

Hrvatski laburisti-Stranka rada zahtijevaju da konačno pokažete odgovornost prema svojoj funkciji i da razriješite ministricu Dalić dužnosti. Ministara se nije teško riješiti, to ste i sami dokazali na primjeru ministara Mosta koji su izletili sa svojih pozicija u nekoliko sekundi. Ili postoji neki drugi razlog Gospodine Plenkoviću zbog čega ne smijete dirati u ministricu Dalić? Nečim Vas je zadužila ili zna nešto što Vam može škoditi?

Preuzmite odgovornost za svoje odabire i svoje postupke. Počnite voditi ovu državu kako treba; ne aferama, poslušnicima, dizačima ruku koji svoje usluge naplaćuju pozicijama ili tko zna na koji način, ministrima čije ime se svako toliko povezuje uz neke nedozvoljene radnje koje se brzo zataškavaju. Ovi ljudi i zemlja zaslužuju bolje! Ne samo da niste vjerodostojni, nego bojimo se niste ni dostojni da nas vodite, pogotovo u situaciji kada nas vodite u propast!