Predraže, sjedi, jedan!

Laburisti PGŽ osvrnuli su se na aktualnu političku situaciju i pozvali sve građane na prosvjed podrške nastavku cjelovite kurikularne reforme 1.6. diljem Hrvatske

 

PREDRAŽE, SJEDI, JEDAN!

Mlad, ambiciozan i simpatičan gospodin dječačkog pogleda i slatkorječive retorike prožete istančanim vokabularom – sve su to epiteti koje bi na prvi pogled svatko pripisao bivšem Laburistu i sadašnjem ministru znanosti, obrazovanja i sporta Predragu Šustaru.

Međutim, kada se zagrebe ispod površine, nailazimo na čovjeka koji je do jučer zdušno branio radnička prava i ljevičarski svjetonazor, a danas nas vraća u doba mračne povijesti i sulude kreacionističke retorike (nadajmo se samo da do kraja mandata neće doći do zaključka da je Zemlja ravna ploča)!

I tako, dok odgojno-obrazovni sustav prolazi kroz najteže razdoblje u posljednjih dvadeset godina, naš junak s početka priče,  tjedan dana je bez komentara o nastavku kurikularne reforme koja bi konačno trebala kreirati moderan obrazovni sustav po mjeri učenika.

Napokon, kada je smogao hrabrost stati pred javnost i pružiti deklarativnu podršku reformi, naravno s figom u džepu, bilo je kasno! Cijeli tim, koji je radio na reformi, je podnio ostavku.

Zbog sitnih interesa marginalnih političkih stranaka i udruga koje promiču srednjovjekovne vrijednosti, propao je višegodišnji trud petstotinjak osoba koje su do sada sudjelovale u reformi. Kao zadnji čavao u lijesu ovog suludog pogreba moderne prosvjete, dolazi izjava gospodina ministra o neradu ekspertne skupine na čelu s Borisom Jokićem te prozivanjem istih ljudi da rade ili da daju ostavke.

Gospodin ministar očito ponovno pokušava manipulirati javnošću, nakon što je mnoge zaveo svojim lažnim ljevičarenjem. Ali na sreću, njegov pokušaj je osujećen na vrijeme te osuđen na propast.

Laburisti PGŽ stoga pozivaju sve članove i građane da izađu na Trg bana Jelačića u srijedu 1.6. u 18 sati te iskažu svoju podršku cjelovitoj kurikularnoj reformi, a gospodinu Šustaru poručujemo: “SJEDI, JEDAN!”

 

LABURISTI PGŽ