Potpisivanje koalicije za Lokalne izbore u Malom Lošinju

U srijedu, 26. travnja 2017. u Malom Lošinju koaliciju o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Gradu Malom Lošinju potpisali su SDP, PGS, Hrvatski laburisti – stranka rada i HSU. Koaliciju su potpisali predsjednici gradskih organizacija SDP-a Milan Pejić, PGS-a Branko Domac, Laburista Dorian Božičević i županijske organizacije HSU-a Davor Zubović.  Sve četiri stranke potpisnice podržavaju kandidaturu Dejana Nekića za gradonačelnika Grada Malog Lošinja i Lare Soldičić Vodarić za zamjenicu.

2017_04_26_Losinj_koaliranje_01 2017_04_26_Losinj_koaliranje_02

Predsjednik ogranka Hrvatskih laburista Dorian Božičević je rekao da se stranka pridružuje ovoj koaliciji jer je zajednički program na liniji programskih nastojanja Hrvatskih laburista još od prošlih lokalnih izbora na koje su bili izašli sa motom Novi ljudi – Nova politika te je istaknuo da će se Laburisti angažirati oko boljeg zapošljavanja stanovnika na otoku kroz obrazovanje, a posebno kroz obrazovanje odraslih i cjeloživotno obrazovanje te veće ulaganje u osiguravanju obrazovnih sadržaja iz STEM područja za djecu i mlade.

Skupu su se obratili i uzvanici: ispred PGS-a gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić, ispred Laburista potpredsjednica stranke Snježana Kirinić i ispred SDP-a župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Potpredsjednica Hrvatskih Laburista – stranke rada Snježana Kirinić pozdravila je izborni program koji se temelji na što većoj transparentnosti rada lokalne samouprave i boljoj uključenosti građana u proces odlučivanja te je naglasila da je temelj svakog napretka kvalitetno obrazovanje u koje treba više ulagati.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma su ispred Hrvatskih laburista prisustvovali glavna tajnica Maja Ilčić i predsjednik Nacionalnog vijeća te član predsjedništva stranke Vedran Sabljak.

https://laburisti.com/blog/laburisti-lokalno/koalicija-za-mali-losinj/