Podružnica

Predsjednik:
David Bregovac
091/886-1881

Tajnica:
Gordana Vukoša
099/275-1650

E-pošta:
primorsko.goranska@laburisti.com

Adresa:
Podružnica Hrvatskih laburista – Stranke rada Primorsko – goranske županije
Ciottina 19, 51000 Rijeka

Članovi Nacionalnog vijeća iz podružnice Primorsko – goranske županije:

  • Gordana Vukoša
  • Ćenan Beljulji

Podružnica Hrvatskih laburista – Stranke rada Primorsko – goranske županije osnovana je 9. ožujka 2011. godine. Priča o laburistima u Primorsko-goranskoj županiji krenula je u Rijeci. Svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja Stranke, Riječani su imali svoj ogranak i krenuli među sugrađane upoznati ih sa svojim stavovima, ciljevima i planovima. Nije bilo lako, mnogi su u početku odmahivali rukom, no s vremenom, članstvo je počelo rasti, a laburizam se je počeo širiti i van grada Rijeke. Tako je crikvenički  ogranak osnovan krajem 2010., a ogranak u Novom Vinodolskom u ožujku 2011. godine te je napokon zadovoljen uvjet za osnivanje podružnice Primorsko-goranske županije.

No, tu priči nikako nije kraj. Laburisti su i dalje bili na terenu, slušali su probleme svojih sugrađana i stajali im na usluzi. A onda su uslijedili prvi izbori. Sredstva za kampanju bila su skromna, no laburisti su dokazali i da se bez rasipanja milijunskih iznosa može doprijeti do građana i ostvariti rezultat. Naš prvi cilj je ostvaren: po jedan saborski zastupnik iz obje Izborne jedinice u kojima je Primorsko – goranska županija bila podijeljena, a na njima je da opravdaju povjerenje koje su dobili od birača. Ne, nismo isti, zato naši saborski zastupnici redovito obilaze akcije na terenu, slušaju ljude i ukazuju na njihove probleme. Za razliku od drugih, laburisti se ne sjete građana samo pred izbore kada trebaju njihov glas, a naši se se saborski zastupnici ne obraćaju građanima sa pozornice, već su u izravnom kontaktu sa njima.

Na Izbornoj skupštini u Kostreni 24.10.2015.  za novog predsjednika podružnice izabran je David Bregovac iz ogranka Rijeka.

Na Saboru stranke održanom u ožujku 2016. godine izabrano je novo predsjednštvo stranke na čelu sa Tomislavom Končevskim, dok je za člana izabran David Bregovac.