Pljačka Hrvatske – najznačajnije postignuće u proteklih 27 godina

Bez aferaNe, poštovani Premijeru, Hrvatskoj se nije dogodila “tranzicija iz dogovorne ekonomije u tržišno gospodarstvo”, nego organizirana pljačka, ma što Vi o tome mislili.

Sustavno HDZ-ovo uništavanje, privatizacija s devastirajućim učinkom na privredu voljene Vam države, prodaja teško stečene i velikim trudom izgrađene imovine, tvornica, skladišta, namjerno rušenje cijena pogona pa otkup za jednu kunu, pražnjenje fondova mirovinskog, stambenog, donošenje zakona na jedan dan kako bi se otkupile nekretnine… jednostavno rečeno je pljačka, profiterstvo, izdaja nacionalnih interesa.

Do dana današnjeg uništavanje nacionalnog u korist privatnog nije prestalo. I dalje svakodnevno svjedočimo raznim aferama, koje se brzinom svjetlosti metu pod tepih. U slučajevima u kojima je sve jasno, gdje je pljačka očita, gdje je porijeklo imovine nedokazivo, kad prođu kroz Vaše sudove, sve postaje mutno, nedokazivo i počinitelji se oslobađaju ili bivaju osuđeni na smiješne minimalne kazne.

Ponosni ste na brojna postignuća u ova prva tri desetljeća? Znače li Vam nešto imena: Jugolinija, Torpedo, Vulkan, Kvarnerexpress, Brodomaterijal, Elektromaterijal, DTR, Kamensko, Riječka banka, sve banke, Riječka tvornica papira, Jugoplastika, Kvarnerplastika, Istravino, Tvornica konopa, Mesokombinat, Rikard Benčić, Exportdrvo, Generalturist, Vjesnik, Vesna, TDZ, Exportdrvo, Digitron, Bagat, Prvomajska, Jedinstvo, Nada Dimić, NIK, DIOKI, Naprijed, Šavrić, Chromos, Gredelj…

Gospodine Plenkoviću, to je ta “slavna” povijest samostalne Hrvatske kroz proteklih dvadeset i sedam godina. To je povijest koje se svaki pošten čovjek srami, to je razlog zašto nam djeca (i ostali) bježe iz države. I ne pomaže Vam usporedba da tamo neki Afrikanci (ako nisu iz Gvineje ili sa Sejšela) sanjaju o tome da im bude kao u Hrvatskoj , sve dok Hrvati čeznu da budu barem kao Poljska ili Češka, a u ruci drže autobusnu kartu za Njemačku.

David Bregovac, predsjednik stranke