Platak, grobnička pista i sportski aerodrom predstavljaju velike mogućnosti razvoja sportskog turizma koje ne smiju ostati neiskorištene

Hrvatski laburisti – Stranka rada Primorsko-goranske županije družili su se s Grobničanima na sajmu u Dražicama, gdje su ujedno predstavili svog kandidata za Europski parlament, Vedrana Sabljaka. U razgovoru s građanima, Vedran je  zaključio da ih najviše muči zapuštenost kraja koji ima velike poljoprivredne potencijale. Mogućnost plasiranja poljoprivrednih  proizvoda na tržište postoji, no za to je potrebna gospodarski jaka Rijeka. Također, Grobnik je tradicionalno kraj pomoraca te je stoga za opstanak tradicije nužno osigurati razvoj riječke luke i hrvatskih brodarskih poduzeća u kojima bi pomorci radili.

„Uz razvoj poljoprivrede i opstojnost tradicije grobničkih pomoraca, Grobnik ima još jednu bogatu mogućnost razvoja, a to je sportski turizam. Platak  kao budući veliki sportski centar, zatim grobnička pista te sportski aerodrom otvaraju velike mogućnosti koje ne smijemo ostaviti neiskorištene. Kako i sam dolazim iz brodograđevne industrije, borba za njezin opstanak jedan je od mojih glavnih ciljeva u Europskom parlamentu, no ne i jedini. U trenutcima krize i borbe za svako radno mjesto, turizam je dio gospodarstva u koji trebamo uložiti najmanje financijskih sredstava da bismo počeli nazirati izlaz iz krize. Potrebno je samo imati dobru viziju i želju da se stvari promijene. Stoga će važan zadatak naših predstavnika u Europskom parlamentu biti bolje pozicioniranje svih aspekata hrvatskog turizma, pa tako i sportskog turizma koji za Grobničane predstavlja velik neiskorišteni potencijal.“ poručio je Vedran Sabljak u Dražicama i pozvao sve Grobničane koji su se slažu s njime da 25.5. zaokruže njegovo ime na listi broj 10.

Hrvatski laburisti u Europskom parlamentu zalagat će se za kompromis rada i kapitala, a protiv politike štednje. Laburisti u Europski parlament odlaze s vizijom socijalno pravedne Europe koja brine o svojim građanima i cijeli svoj mandat posvetit će ostvarenju te vizije, a svoj program jasno su opisali u Deklaraciji Hrvatskih laburista o Europskoj uniji. Naglašavaju i to da će se boriti da se smanji utjecaj političkih elita i predstavnika kapitala u procesu donošenja odluka jačanjem sudioničke demokracije i većim uključivanjem građana u proces odlučivanja.