Pitajte Vladu u Malom Lošinju

akcija pitajte vladu u malom lošinju
U petak 4. svibnja od 10:00 do 13:00 sati na Trgu RH u Malom Lošinju je Ogranak Hrvatskih Laburista – Stranke rada provodio akciju “Pitajte Vladu”. Za akciju se interesiralo 40-ak  građana, a najčešće je pitanje bilo za ministra zdravlja Rajka Ostojića kada će se otočanima vratiti obračun putnih troškova HZZO-a na stari način obračuna  tj. na cijenu autobusne karte jer je većinu zdravstvenih usluga nemoguće ostvariti kada se putuje katamaranom.

riva veli lošinj

Akcija se u nedjelju 06.05. nastavlja u Velom Lošinju na rivi i Nerezinama na trgu Studenac u vremenu od 10:00 do 13:00 sati, a ponoviti će se i u Malom Lošinju u četvrtak 10.05. jer je podosta građana preuzelo listić za pitanje i odlučilo ga popuniti kod kuće pa kako bi se prikupila i njihova pitanja, akcija će se u četvrtak ponoviti na Trgu RH u Malom Lošinju od 10:00 do 13:00 sati.

Prije početka akcije “Pitajte Vladu” predsjednik malološinjskog ogranka Hrvatskih laburista – stranke rada Dorian Božičević, mag. teol. potpisao je na gradskom štandu peticiju da se obračun putnih troškova HZZO-a vrati na stari model obračuna. Božičević poručuje ministru zdravlja Ostojiću i čelnicima HZZO-a: “Dođite vi na otok pa se vozajte katamaranom na liječenje u Rijeku!” i upozorava da ukoliko se obračun putnih troškova ne vrati na staro da će i u Zagrebu otpočeti turistička sezona jer će Lošinjani kampirati pred zgradama Ministarstva zdravlja i HZZO-a.