Otvorenje Društvenog doma za djecu i mlade u Vratima

dom6Otvorenje Društvenog doma za djecu i mlade u Vratima, razveselio je mještane Općine Fužine, a svakako je najzadovoljniji bio načelnik David Bregovac, predsjednik Laburista Hrvatske. Bregovac se još tijekom svog četverogodišnjeg mandata kao član Skupštine Primorsko-goranske županije zalagao za realizaciju ovog projekta, koji je ugledao svjetlo dana za vrijeme prve godine njegovog mandata na mjestu načelnika Općine Fužine. Predstavnici Primorsko-goranske županije su prepoznali ovaj projekt te je David Bregovac u suradnji sa pročelnicom za socijalnu politiku i mlade Dragicom Marač i drugim predstavnicima županije omogućio da do ovog projekta dođe.

dom5   dom4

dom1U Društvenom domu za djecu i mlade, gdje će se odvijati kulturna, edukativna i zabavna događanja, smjestit će se logopedski kutak i informativno-edukativni punkt za mlade, a ujedno će dom biti mjesto gdje će djelovati razne udruge čije je područje djelovanja unaprjeđenje položaja djece i mladih u lokalnoj zajednici poput Društva „Naša djeca“ iz Fužina. Djeca i mladi Gorskog kotara tako su dobili mjesto za okupljanje i bavljenje raznim zanimljivim aktivnostima te sudjelovanje na mnogim događanjima.

dom2

Iskoristivši svečanost otvorenja Doma, dva načelnika Hrvatskih laburista – Stranke rada, David Bregovac, načelnik općine Fužine i Marko Magdić, načelnik općine Križ, potpisali su Sporazum o suradnji između dvije općine na području kulture, sporta i gospodarstva. Ova će suradnja dodatno povezati mještane ove dvije općine te omogućiti zajedničko djelovanje u navedenim područjima.

Svečanom činu otvaranja nazočili su predstavnici Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina, dožupan Petar Mamula i pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač te delegacija iz općine Križ predvođena načelnikom Markom Magdićem.