Osvrt na radionicu u Primorsko – goranskoj županiji

Subota, 24. listopada 2012., bila je radna za članove i članice Hrvatskih laburista – Stranke rada Primorsko–goranske županije. Radionica, koncipirana u tri dijela, održana je u zgradi Doma kulture Hreljin. Edukaciji se odazvalo više od pedeset članova i članica te kandidata na predstojećim lokalnim izborima.

U uvodnom predavanju, Ksenija Oletić provela nas je kroz zakone vezane uz lokalnu samoupravu i upoznala nas s primjerima ovlasti predstavničkih i izvršnih tijela, a potom je usljedilo živopisno predavanje Igora Lesara kroz koje smo se mogli osvrnuti na vlastite pogreške. Nakon kraće pauze za ručak, Drago Perić održao je iscrpno i interaktivno predavanje analitičkoga tipa. Projekciju SWOT analize ponudio nam je predsjednik riječkoga ogranka Vedran Sabljak. Svi članovi i članice imali su priliku ravnopravno i živo raspravljati o ponuđenim temama. U završnom dijelu, kanditati koji će nas predstavljati na lokalnim izborima predstavili su nam se trominutnim govorima. Bila je to još jedna vježba nakon koje smo mogli komentirati viđeno i konstruktivnim kritikama pridonjeti većoj izvrsnosti naših kolega i kolegica.

Iako je u prvom planu bila edukacija, nije zanemariva ni dimenzija druženja. Laburisti su imali dobru priliku bolje se upoznati i ojačati komunikaciju među sobom. Ovakve radionice s veseljem očekujemo i u budućnosti.

Zahvaljujemo se našim predavačima koji su nam prenijeli nova znanja te ograncima Bakar i Kostrena koji su se pobrinuli da ne ostanemo gladni i žedni.

Ivana Krtinić

>> Galerija fotografija