Omišalj: Konstituirajuća sjednica Općinsog vijeća

Izvor: Novi list

Dobivši jučer novi saziv Općinskog vijeća, Omišalj je zaključio postizborna otočna previranja. Konstituirajuću sjednicu održanu u Općinskoj vijećnici formalno je sazvala predstojnica Ureda državne uprave Primorsko – goranske županije Vera Pajalić i njome je predsjedavala do trenutka verifikacije mandata članova Vijeća. Svečanu prisegu vodio je Tomo Sparožić kao predstavnik svoje kandidacijske nezavisne liste koja je osvojila četiri vijećnička mjesta.

Pošto je predsjednik mandatnog odbora laburist Nikola Brozić nazočnima podnio detaljno izvješće o proteklim izborima, 12 nazočnih vijećnika od njih 13 svojom čašću prisegnulo je da će savjesno i odgovorno obnašati svoju dužnost te da će se uz poštivanje državnog pravnog poretka, svekoliko zauzimati za napredak domovine i općine Omišalj.

Novi vijećnički saziv uvelike se razlikuje u odnosu na onaj od proteklih osam godina, a tomu u prilog govori i činjenica da je čak devetero novih vijećnika prihvatilo te dužnosti. Vladajuću većinu u Općinskom vijeću sačinjavati će i laburistički tandem Nikola Brozić i Nikola Dujmović. Omišaljsku oporbu naredne četiri godine predstavljat će bivša vlast kandidacijska lista grupe birača Tome Sparožića.

Novopečenu vijećnicu Dunju Mihelec odabrali su za predsjednicu Odbora za izbor, imenovanja i razrješenja dok su Miljenka Justić i laburist Nikola Dujmović njegovi članovi.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Vijeća izabran je mladi Krešimir Kraljić iz redova nezavisnih dok je potpredsjednička dužnost povjerena laburistu Nikoli Broziću.