Obilazak Primorsko-goranske podružnice – dan drugi, Crikvenica, Novi Vinodolski i Posejdon

Drugi dan obilaska Primorsko-goranske podružnice započeo je u burom ovijenoj Crikvenici. Nešto se Posejdon premišljavao pa nam je poslao red kiše, red bure, red kiše i tako u krug. No, laburisti se nisu dali, te su snagom zajedništva vrlo skoro moćnom bogu pokazali kako je ovdje na zemlji, među ljudima, moguće igrati iskreno i pošteno. Na kraju nam je poslao sunce.

Vrijedne crikveničke aktivistkinje i aktivisti u rano prijepodne na mjesto akcije laburista dopremili su stolić, materijale i sadnice cvijeća, pripremljene noć ranije. Smješteni između tržnice i opskrbnih trgovina započeli su akciju „Zahtjevnica“ gdje je kiši i hladnoj buri unatoč u samo sat vremena prikupljeno oko stotinu i četrdeset potpisa!

Začas su im se pridružili i gosti iz Rijeke te je zajedničkim snagama akcija uspješno privedena kraju. Zanimljivo, potpise potpori ukidanju deviznih klauzula te za pravedno i pošteno provođenje ovrha davali su ljudi u trgovinama, na tržnici, u mesnici, štedionici, kafićima… Podijeljeno je i oko stotinu cvijetnih sadnica, koje će krasiti gredice ili balkone onih građanki i građana koji su ih zahvalno uzeli.

Taman po završetku akcije prestala je padati i kiša, te su radišni laburisti pohitali na korzo gdje ih je čekala kava s građanima. Nakon ugodnog druženja i zanimljivih priča krenulo se put Novog Vinodolskog, mjesta gdje, kako kažu, osim „onih lijevih i desnih“ od sada postoji i još jedna, prava politička stranka, Hrvatski laburisti!

Dolazak u Novi Vinodolski obasjalo je sunce. Podnevno druženje s građanima na centralnoj šetnjici i akcija „Zahtjevnica“ u kojoj je prikupljeno pedesetak potpisa izmamili su osmijeh na lica već pomalo umornih laburista. Domaćini su sve zainteresirane građane počastili kavom i svježim papalinama. Dojam je kako je građanima već doista dosta neimaštine, nepravde i nepoštenja te kako se samo čekaju izbori da se sva zla pošalju u ropotarnicu povijesti. Problem s laburistima je taj da ništa ne obećajemo, već samo radimo, i poput mnogih od građana, imamo samo želju biti bolje društvo.

Uspješan je dan, ali i vikend završio radnim sastankom u hotelu Tamaris s članovima i članicama podružnice, gdje su dogovorene prve pripreme za predstojeće parlamentarne izbore. Već tradicionalno, predsjednik Lesar je podijelio predsjedničke lente svim predsjednicima ogranaka i najaktivnijim članovima, te najavio kako će se nakon skorašnje sjednice Nacionalnog vijeća stranka i službeno početi pripremati za izbore.

U vrlo aktivnoj i dinamičnoj diskusiji istaknuto je kako ogranci imaju punu autonomiju i slobodu djelovanja, te da se daljnjim složnim radom svim izopčenim ljudima ove zemlje može vratiti vjera u bolji život.

Uz završnu napomenu kako su laburisti jedina politička stranka u kojoj ne postoji radno mjesto torbara, zadovoljno se i sretno društvo pozdravilo do drugog susreta i druženja.

Hvala na čitanju i upamtite, nije bačen nego spašen!

(A)

>> fotoalbum

Izvor: www.laburisti.com