O laburistima

Želite li i Vi Hrvatsku u kojoj vlada poštenje, u kojoj se cijeni rad i znanje, u kojoj je kriminal i korupcija doista društveno neprihvatljivo ponašanje, u kojoj se Vi i Vaša obitelj možete osjećati sretno i sigurno?

Hrvatski laburisti – Stranka rada politička je stranka, osnovana u svrhu udruživanja državljana Republike Hrvatske kojima je rad osnova osobnog i društvenog napretka, moralnih vrijednosti, kao i sredstvo da svoju političku volju izraze zastupanjem u predstavničkim tijelima u Republici Hrvatskoj, Europskom parlamentu i na funkcijama čiji se izbor vrši neposrednim izborima (Predsjednik Republike, općinski načelnici, gradonačelnici, župani).

Hrvatski laburisti – Stranka rada, kao stranka reda, kriterija i poštenja, vjeruju da politika mora izvirati iz vrijednosti demokracije, istine, društvene solidarnosti i prava na dostojanstvo radnika, uz pošteni, otvoreni, javni i transparentni politički rad.

Stranka je osnovana prvenstveno iz razloga borbe protiv korupcije, lažnih vrijednosti, nepotizma, klijentelizma, i ostalih bolesti suvremenog društva, protiv kojih se bori redom, radom, stručnošću i odgovornošću. Osnovni moto stranke je: „Čovjek prije svega i čovjek iznad svega”.