Matuljski laburisti postavili ciglice s logom Hrvatskih laburista u rupe matuljskih pločnika

U srijedu, 06.06.2012 godine, Hrvatski laburisti – Stranka rada ogranka Matulji simbolično su zabetonirali ciglice s logom laburista u rupe matuljskih pločnika po cijelom području Matulja kako bi upozorili vladajuću koaliciju na problem devastiranih pločnika koji je neriješen 20-ak godina.

Vlast neprekidno donosi nove i nove urbanističke planove uređenja Matulja, a niti jedan plan uređenja nikada ne zaživi do kraja. Problem je i što su arhitekti tih planova uredno plaćeni od strane nas, poreznih obveznika. Najočitiji primjer za to je stanje pločnika koji su na određenim mjestima pravo ruglo i opasnost za sve mješane Matulja, ali i za naše turiste.

Uoči prošlih lokalnih izbora (2009.) gradilo se po centru Matulja prilaze za invalide, starije i nemoćne, što je licemjeran kozmetički zahvat budući da su rupe u nogostupima koje vode do tih prilaza toliko velike da je nemoguće stići do tih prilaza. To dokazuje da se “brine” za invalide, starije i nemoćne, ali i ostale stanovnike jedino kada su im potrebni njihovi glasovi.

Činjenica je da se nogostupi asfaltiraju samo “odabranima – lokalnim moćnicima” i to u najkraćem mogućem roku, a za “obične” ljude vlast uopće ne mari. Također, teško nam je shvatiti zašto većina nogostupa završava “u zidu” ili uopće nije asfaltirana bez obzira na učestale višegodišnje radove na komunalnoj infrastrukuri.

Kako su nam se obratili brojni mještani kojima je ovo izuzetno velik problem jer ne mogu otići niti u market, niti platit račune, smatramo da će ove ciglice s logom Hrvatskih laburista biti “trn u oku” sadašnje vlasti te da ćemo na taj način konačno pokrenuti asfaltiranje pločnika po cijelom području Matulja.

Marin Šustar

>>>> Reportažu RITV-a pogledajte ovdje
>>>> Članak portala liburnija.net pročitajte ovdje