Matulji: Hitno ukinuti novčane naknade članovima radnih tijela općine Matulji

U teškim vremenima sve veće krize i nezaposlenosti, svjedočimo raznim stranačkim uhljebljenjima potpuno nekompetentnih ljudi i besmislenom trošenju novca svih naših građana.

Općinska radna tijela pomno su osmišljene pozicije koje služe isključivo uhljebljivanju članova stranaka, točnije, 60-ak osoba koje se ne pita ni za struku ni za kvalifikacije za određeno radno tijelo.

Tako je, primjerice, “ulaznica” u određeno radno tijelo općine Matulji slanje SMS poruke članovima da su dužni pokidati predizborne plakate konkurenata i, naravno, provođenje tog djela, a svi znamo čiji su plakati iskakali iz svakog kutka naše Općine. Zaista je nevjerojatno “određivanje aktivnosti” poslušnika vladajuće matuljske stranke! Ako već u početku učiš svoje članove da je do političkih pozicija moguće doći samo takvim bezobraznim i nemoralnim djelima, kakva nas onda budućnost tek očekuje? Zar tim ljudima nije jasno da su upravo oni razlog zbog kojih se sve većem broju građana gadi politika? Naravno da nije jer oni ne vide nikog osim sebe i svoje pozicije.

S druge strane, svjedočimo i pozitivnim primjerima iz Metkovića i Omiša, pa apeliramo na matuljske vijećnike da pokažu barem malo morala i ukinu novčanu naknadu članovima općinskih radnih tijela, i time barem malo pomognu ionako siromašnom proračunu, te još važnije – da spriječe uhljebljenja većinom nekvalificiranih stranačkih kadrova.

Za pravo nam daje i nedavni slučaj falsificiranja zapisnika jednog radnog tijela od strane predstavnice Akcije mladih. Ako spomenuta besramno još i prizna falsificiranje službenog dokumenta općine Matulji, kao nužnost se nameće i revizija novčanih transakcija udruga koje vode predstavnici te stranke. Pogotovo stoga jer je poznato kako je općinska vlast izuzetno široke ruke prema tim tzv. neprofitnim udrugama koje dobivaju višestruko veće novčane iznose od ostalih udruga koje djeluju na našem području.

Nažalost, i iz spomenutog slučaja je vidljivo da ti foteljaši nemaju nikakvu odgovornost već samo uzimaju novčane naknade, a jedini problem im predstavlja kako sazvati što veći broj sjednica. Sa žaljenjem konstatiramo: ako na takvim mladima svijet ostaje, spašavaj se tko može!

Marin Šustar,
Predsjednik ogranka Matulji

Ostali mediji o ovoj temi:
>> Kvarnerski.com
>> Liburnija.net
>> Novi list