Lex LNG – novi zločin nad stanovnicima Primorsko-goranske županije?

BregaProtiv smo plutajućeg LNG terminala kod Omišlja!

Hrvatski laburisti-Stranka rada su već mnogo puta naglašavali svoje protivljenje nerazumnom i štetnom projektu koji će se vjerojatno dogoditi, jer se nesposobna Vlada RH sa premijerom Plenkovićem na čelu sprema u četvrtak, 24. svibnja, na sjednici Vlade donošenjem posebnog Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin (tzv. Lex LNG) ozakoniti zločin nad stanovnicima Kvarnera i zločin po okoliš.

LNG-krkŠtetne posljedice planiranog usvajanja zakona su nesagledive. Od skupe instalacije terminala, jeftine tehnologije, najave najma zastarjelog FSRU broda, koncesije (“privremene”) od “samo” 99 godina, pa do vizualne devastacije Omišlja i direktne štete za turizam otoka. Zar nije dovoljno da su se uz stručnjake, protiv izjasnili i mještani Omišlja, otoka Krka, Općinsko vijeće Općine Omišalj, Županijska skupština Primorsko-goranske županije?

Predsjedniče Vlade, Vama bi barem, kao legalistu, trebali biti jasni pojmovi poput pravnog sustava i primjene prava. Znači li Vam išta činjenica da kršite hrvatske i europske zakone? Dovodi li kršenje zakona Vašu diplomu Pravnog fakulteta u pitanje?

S druge strane, Laburiste zanima tko je opet dobio nešto ispod stola kako bi progurao ovaj projekt? Ponavlja li se cijela priča sa MOL-om i Inom? Do kada će stanovnici Republike Hrvatske biti žrtve privatnih interesa, korumpiranih političara i krupnog kapitala? Mnogo je neodgovorenih pitanja i javnost, koja financira Vaš rad, gospodine Plenkoviću, te rad Vlade RH, zaslužuje odgovore.

Pokažite koliko volite domovinu dragi HDZ-ovci u Vladi, i vi i vaši sateliti! Domovina se voli poštenjem, znanjem, pametnim i promišljenim odlukama, planiranjem daleke budućnosti i razmišljanjem o budućim generacijama. Domovina se ne voli korupcijom i gledanjem vlastitih interesa te držanjem ruke na srcu kod izvođenja himne.

Odustanite od Lex LNG, dokažite da su vam interesi domovine, u koju se toliko često zaklinjete, iznad osobnih interesa, da vlast nije slast i da uvažavate odluke jedinice lokalne samouprave kao i glas stanovnika cijele, često zlostavljane, Primorsko-goranske županije.

David Bregovac, predsjednik