Laburisti u Crikvenici: Gradu treba vratiti status malog i moćnog turističkog središta kakav i zaslužuje!

Građanima Crikvenice predstavili su se kandidati laburista za EU parlament. U razgovoru s građanima istaknuli su kako se zalažu da Crikvenica ponovno dobije status jednog od najmoćnijih turističkih središta na Kvarneru, prvenstveno vraćanjem u pogon Jadran hotela i omogućavanjem privatnim iznajmljivačima da posluju pod jednakim uvjetima kao i veliki hotelski kompleksi.

U subotu 17. svibnja kandidati laburista za EU parlament proveli su prijepodne u druženju s građanima Crikvenice. U razgovoru s njima iznijeli su svoje stavove vezane uz probleme Crikveničana i istakli da će se zalagati da se Crikvenici vrati turistički status kakvog i zaslužuje – malog i moćnog turističkog središta kakvo je oduvijek bilo. „Za razvoj turističke ponude i opstanak Crikvenice kao važne turističke destinacije od ključne je važnosti što će se desiti s Jadran hotelima. Nakon završenog stečajnog postupka, do koje je dovelo katastrofalno upravljanje ovim značajnim kompleksom, ostalo je zaposleno 140 ljudi čija je sudbina neizvjesna. Država kao većinski vlasnik dužna je osigurati kupca s dobrim bonitetom i ovaj kompleks predati u ruke onima koji Jadran hotele neće dokrajčiti, već naprotiv – ulagati u obnovu i razvoj kako bi Crikvenica i njeni građani imali maksimalnu korist od ovog važnog hotelskog kompleksa. Na taj način prosperirat će cijela regija, a Crikveničanima će se otvoriti prilika za značajan broj radnih mjesta. Jadran mora nastaviti s radom, a da bi se to desilo, gospodarska pozadina budućeg kupca od ključnog je značaja za uspjeh ovog projekta!“ istaknuo je Vedran Sabljak, kandidat laburista za EU parlament iz Primorsko-goranske županije.

Građanima se obratila i Nansi Tireli, aktualna saborska zastupnica i kandidatkinja za EU parlament iz Istre. Kao dugogodišnja obrtnica, rekla je da je na vlastitoj koži iskusila probleme s kojima se susreću mnogi mali i srednji poduzetnici. „Građani u Primorsko-goranskoj županiji u velikom dijelu žive od turizma. Neobično je važno da i privatnim iznajmljivačima omogućimo da posluju pod jednakim uvjetima i bez dodatnih administrativnih barijera, kao i veliki hotelski kompleksi. Privatni iznajmljivači često su prepušteni sami sebi, a progoni ih se i zbog najmanjeg propusta u kompliciranoj administraciji, umjesto da im se olakša i potiče da promoviraju kvalitetu svoje ponude. Vrlo je važno da se u Europskoj uniji maksimalno zalažemo za promociju Hrvatske kao jedinstvene turističke destinacije, i da malim i srednjim poduzetnicima osiguramo servis koji će ih učinkovito voditi kroz EU fondove, kako bi naše članstvo u EU iskoristili, a ne samo skupo plaćali.“ rekla je Tireli i pozvala građane da na izborima 25.5. povjerenje daju laburistima i zaokruže listu broj 10.

Nikola Vuljanić, aktualni europarlamentarac i prvi na listi Hrvatskih laburista za EU parlament, podijelio je svoje dojmove iz ove kampanje: „Putujemo Hrvatskom već nekoliko tjedana i građani nam daju veliku podršku. Naša je kampanja upravo među građanima, a ne na zatvorenim skupovima za političku elitu. Slušamo njihove probleme, na temelju toga postavljamo pitanja i našoj Vladi i Europskoj komisiji, a odgovore im šaljemo doma na adresu. Razlikujemo se od svih ostalih jer smo pravi servis građana, oni nam vjeruju i zato nam daju povjerenje. Na tome smo im zahvalni, i nastavit ćemo raditi upravo tako – građani su nas poslali i u Sabor i u EU parlament – jedino njima odgovaramo!“ rekao je Vuljanić prilikom druženja s građanima.

Kandidate za EU parlament u Crikvenici dočekali su laburisti iz Primorsko-goranske županije s predsjednikom i aktualnim saborskim zastupnikom Nenadom Pleše, kao i crikvenički laburisti s predsjednikom Ivanom Blaževićem.