Laburisti PGŽ-a protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja!

Laburisti PGŽ-a odaslali su priopćenje za javnost u kojem su najoštrije osudili poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja. U dopisu je naglašeno da što prije treba ukinuti praksu da se proračunski deficiti prelamaju na leđima, već ionako prezadužene i napaćene radničke klase.

U nastavku prenosimo priopćenje za javnost u cijelosti.

 

 

Hrvatski laburisti – Stranka rada Podružnica PGŽ najoštrije osuđuju najnoviji potez Ministra zdravlja Darija Nakića kojim se planira povećanje cijena dopunskog osiguranja HZZO-a za gotovo 30 posto. Time u potpunosti podržavamo stav stranačke središnjice koja se o ovoj temi očitovala jučer.

Dodatni udar na ionako osiromašene džepove radnika je nedopustiv. Radnici u Hrvatskoj su izloženi mnogim nedaćama: neisplati ili smanjenju plaća, otpuštanjima, čekanjima, lošim uvjetima rada i drugim za radnika nepovoljnim situacijama. Povećanjem troška dopunskog osiguranja uz stalni rast troškova života još smo korak bliži situaciji da hrvatsko radništvo padne na koljena.

Nepromišljeno podizanje cijene dopunskog osiguranja te istovremeno zadržavanje ugodnih uvjeta rada članova vlade, saborskih zastupnika i državnih službenika zaposlenih po raznim fondovima, agencijama i slično, ne vodeći računa o skupim najmovima poslovnih prostora, skupom namještaju ili automobilima uz ionako previsoke plaće, pokazuje svu socijalnu neosjetljivost onih koji bi o hrvatskim građanima trebali najviše brinuti.

Hrvatski laburisti – Stranka rada se protive ovakvoj politici povećanog pritiska financijski iscrpljenih građana.

 

 

Gordana Vukoša, tajnica podružnice