Laburisti oštro osudili govor mržnje

Šokirani člankom pod nazivom ‘Spriječimo posrbljavanje riječkog Sveučilišta te stvaranje SAO Krajine u Rijeci!’ objavljenim na dnevno.hr, a još više ponosnim isticanjem da su proglas pisali „akademski građani“, dovoljno ponosni da se takvima proglase, dovoljne kukavice da ne objave tko su, Hrvatski laburisti – Stranka rada izražavaju gnušanje nad ovakvim člankom punim govora mržnje, onog za kojeg se svi vladajući, od predsjednice i premijera na dalje, kunu da ne postoji.

Rektorat_Sveucilista_u_RijeciRijeku, kozmopolitski grad, koja je simbol tolerancije i naprednog društva različitosti, odjednom ksenofobični „akademski građani“ žele povući na neko mračno mjesto, gdje Rijeka ne pripada.

Rijeka koja je oduvijek bila ponosna na svoje „građane svijeta“, široke vidike i znanje ne smije dopustiti da je na neprimjeren način „uvuku“ u ideološkom mržnjom obojane, prljave priče. Rijeka je iznad toga, Rijeka cijeni svoje znanstvenike, akademike, radnike svih profesija koji kvalitetno i dobro obavljaju svoj posao na zadovoljstvo svoje zajednice. Rijeka je ponosna što je svojim morem povezana sa cijelim svijetom, kako fizički, tako i svjetonazorski.