Laburisti Omišlja – pregled rada

Nakon 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Omišalj može se podvući crta dosadašnjih 100 dana vlasti. Sukladno recesijskom trenutku, Vijeće je usvojilo odluke o smanjenju plaće općinske načelnice i njezinog zamjenika za 10%. Fiksna naknada predsjedniku i podpredsjednicima Vijeća smanjena je za 20%, a smanjene su i vijećničke naknade sa dosadašnjih 833,34 kn na 166,67 kn bruto. Radi racionalizacije troškova smanjen je i broj radnih tijela Općinskog vijeća – sada ih ima 10, a svaki odbor broji 3 člana. Vijećnici Hrvatskih laburista dali su svoj veliki obol u svim ovim odlukama i sa zadovoljstvom možemo utvrditi da su se naše ideje koje smo iznosili u kampanji počele ostvarivati. Hrvatskih laburisti – Stranka rada od sveukupno 30, imaju 8 ljudi u radnim tijelima. Predsjednik ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Omišalj Nikola Brozić, predsjednik je Mandatnog odbora i Odbora za razvoj, gospodarstvo i poduzetništvo. Tajnica ogranka Karmen Pindulić-Možnik članica je Odbora za međunarodnu i međuopćinsku suradnju, i javna priznanja. Nikola Dujmović predsjednik je Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša i član Odbora za izbor i imenovanje i razrješenja. Vesna Štropin članica je Odbora za odgoj, obrazovanje, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu. Josip Slunjski član je Odbora za razvoj, gospodarstvo i poduzetništvo. Željko Barešić član je Odbora za kulturu, sport i društvne djelatnosti.

Roditelji su iznimno zadovoljni što izgradnja vrtića i jaslica ulazi u svoju završnu fazu, te nam još preostaje da za mlade u općini napravimo društveni dom. Provesti ćemo brojne javne rasprave o potencijalnim projektima, a usporedno provoditi manje projekte i urbane aktivacije prostora kroz uređenje javnih prostora, morskih šetnica, biciklističkih staza itd.

U skoroj budućnosti izvršiti će se sanacija ulice Kralja Tomislava u Njivicama, a preostaje nam da se natječemo za europske fondove koji će nam omogućiti završetak izgradnje kanalizacijske mreže na području cijele općine kao i realizaciju svih drugih projekata.

Budući da smo po članstvu velik ogranak, prepun mladih i perspektivnih ljudi, očekujem afirmaciju istih kroz naredne izbore za mjesne odbore. Vijećnici Hrvatskih laburista – Stranke rada u Općinskom vijeću Općine Omišalj biti će prvenstveno usmjereni na uspostavu razvojnih mogućnosti općine i svih njezinih žitelja, temeljenih na vrijednostima rada, a posebice kroz: pošten, transparentan, stručan i predan rad.

Nikola Brozić, predsjednik ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Omišalj