Laburisti: NE plutajućem LNG terminalu!

Nikola Dujmović, vijećnik Općine Omišalj i Vedran Sabljak vijećnik GV Grada Rijeke

Laburisti: Nikola Dujmović, vijećnik Općine Omišalj i Vedran Sabljak, vijećnik Gradskog vijeća Grada Rijeke

Hrvatski laburisti – Stranka rada Podružnice Primorsko-goranske županije danas su se pridružili građanima cijele županije, mještanima Općine Omišalj i svim drugim političkim opcijama koje su danas na Trgu 128. brigade rekli odlučno NE plutajućem LNG terminalu u Kvarneru! 

Centar grada su preplavili svi koji su rame uz rame dali podršku ovom plemenitom cilju. Došlo je vrijeme da cijela Primorsko-goranska županija ustane i usprotivi se lošim odlukama nametnutim iz Zagreba.

received_10210657698465333„Guranjem“ projekta plutajućeg LNG terminala nesposobna Vlada Republike Hrvatske krši sva Ustavom zagarantirana prava i sva demokratska prava ne samo građana već i jedinica lokalne i područne samouprave. Ne samo da je ovaj projekt protivan važećoj prostorno-planskoj dokumentaciji Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije, nego je protivan zakonskim propisima Republike Hrvatske, radi čega se tekst Odluke Vlade RH morao prilagoditi kako ne bi bio u suprotnosti sa ionako već veoma upitnim Zakonom o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske. Ako još uzmemo u obzir ekologiju te neprihvatljive načine rada štetne za okoliš, svakom je jasno da HDZ pošto-poto želi progurati nešto što naša županija i njeni mještani ne žele. Kao šlag na torti tu je i kršenje Europske povelje o lokalnoj samoupravi kao i samog Ustava Republike Hrvatske.

Laburisti Primorsko-goranske županije su već u nekoliko navrata izrazili svoje protivljenje postavljanja plutajućeg LNG terminala ne samo u Omišlju, već u cijelom Riječkom zaljevu, odnosno Kvarneru. Svojim izlaskom na ulice samo smo potvrdili svoj odlučan stav:

NE plutajućem LNG terminalu!