Kandidati laburista u Rijeci

Izvor: www.laburisti.com

„Građani su jedini koji imaju moć promijeniti politiku, kako na razini Hrvatske tako i na razini Europske unije, zato ne dopustite da netko odluči u vaše ime na sljedećih 5 godina“, poručili su laburisti.

Vedran Sabljak, kandidat iz Primorsko-goranske županije, po zanimanju je inženjer prometa, stoga ne čudi kako mu je jedna od glavnih točaka programa upravo prometna povezanost Rijeke s ostalim središtima. „Strategija razvoja EU 2020 predviđa Riječki koridor kao važan strateški faktor za razvoj cijele regije. Mislim se posebno posvetiti ovom pitanju, kako zbog gospodarskog razvoja koji će biti posljedica prometne politike, tako i zbog novih radnih mjesta. Obzirom da dolazim iz brodogradnje, zalagat ću se da se ona proglasi strateškom gospodarskom granom, kako bi se iskoristio sav potencijal koji imamo u toj industriji. Restrukturiranje brodogradilišta koje će se provoditi sljedeće 4 godine mora biti transparentno, a planiranje mora biti dugoročno s glavnim prioritetom očuvanja i unaprijeđenja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta za naše građane“, istaknuo je Sabljak.

Vedran Sabljak

Nositelj liste Nikola Vuljanić, aktualni europarlamentarac laburista, na pitanje koji bi bio prvi potez laburista ukoliko dođu na vlast, odgovorio je kako bi trebalo ispitati porijeklo imovine građana, naročito onih neobjašnjivo bogatih, za što je dosad nedostajalo političke volje. Podsjetio je da je još kao saborski zastupnik tri puta predlagao zakone kojima bi se Porezna uprava obvezala da utvrdi nesrazmjer između nečije imovine i prihoda, te da se sva imovina za koju netko ne može dokazati porijeklo, oduzme i vrati onima od kojih je ukradena – građanima. „Takav je zakon nekada postojao. To je očiti dokaz da je to moguće. Umjesto toga, naša se Porezna uprava bavi time kako oprostiti porezni dug prijateljima ministara i lokalnih moćnika“, rekao je Vuljanić.

Nansi Tireli, aktualna saborska zastupnica i kandidatkinja za Europski parlament, upozorila je na važnost ovih izbora i pozvala građane da izbor ne ostavljaju drugima. „Građanima mora biti jasno da je Europski parlament poput drugog doma Hrvatskog sabora. Tu se donose propisi koji se tiču svih nas. Neobično je važno koga će građani tamo poslati. Laburisti su istinska lijeva opcija i čovjek nam je na prvom mjestu. Ni u Hrvatskoj niti u Europi ne bojimo se prozvati lažne socijaldemokrate i korumpirane političke elite, jer ne ovisimo o nikome. Zato pozivam građane da nam daju povjerenje jer ga nećemo iznevjeriti“, pozvala je Tireli okupljene građane.

Kandidate za EU parlament u Rijeci ugostila je županijska organizacija na čelu s aktualnim saborskim zastupnikom Nenadom Pleše, i gradska organizacija s predsjednikom Vedranom Sabljakom. Laburisti su proveli dan u ugodnom druženju s građanima Rijeke, kojima su zahvalili na dosadašnjoj podršci i pozvali ih da ih da im daju potporu u daljnjem radu.