Hrvatski laburisti u Novalji na otoku Pagu predstavili svoju listu za Europski parlament

U nedjelju, 11. svibnja, u Novalji na otoku Pagu boravili su kandidati Hrvatskih laburista – Stranke rada za Europski parlament, Vedran Sabljak i Nansi Tireli. Uz potporu članova iz ogranka Novalja, mnogim su građanima na glavnom gradskom trgu predstavili program s kojim Hrvatski laburisti – Stranka rada izlaze na ove izbore.

Aktualna saborska zastupnica, Nansi Tireli rekla je da se laburisti zalažu za potpunu transparentnost rada svih političara, kako onih u Hrvatskoj, tako i onih u Europskoj uniji. Politika je javni posao i njome se bave ljudi koji su pristali biti javne osobe. U politici ne može i ne smije biti tajnog odlučivanja i nedodirljivih osoba. Sve, od plaće i imovine političara, do svih kontakata koji mogu imati utjecaj na njihovo političko djelovanje, mora biti javni podatak jer može postati predmetom javnog interesa.

“Vrijeme je za Europu bez zidova – Europsku uniju vidimo kao zajednicu svih europskih naroda koji u njoj žele živjeti. Zalažemo se za nove modele gospodarske i socijalne politike koji će se temeljiti na kompromisu rada i kapitala, a ne na izrabljivanju radnika i siromašenju građana.“ – poručio je Vedran Sabljak i dodao da apelira na sve građane da 25. 5. izađu na izbore i glasaju za one ljude koji će se boriti za ostvarenje ideala socijalne pravde i solidarnosti. Onima koji će na izborima zaokružiti listu 10, poručio je da su Hrvatski laburisti jedina relevantna politička opcija u Hrvatskoj koja nudi modele demokracije i gospodarstva u kojima se političke odluke donose u interesu građana, a ne u interesu političke elite, bankara i krupnog kapitala.

 

Svi prisutni mogli su se počastiti i finim delicijama koje su pripremile vrijedne ruke laburista iz ogranka Novalja.