Drži vodu dok ministri odu!

PRIOPĆENJE OGRANKA MALI LOŠINJ

Sezona uz glazbu kompresora i natjecanje u preskakanju šahti i zaštitnih ograda
na vlastitu odgovornost

Polovinom lipnja iz Grada Malog Lošinja s mnogo samohvale je obznanjeno da su radovi na rivi Priko u prvoj fazi gotovi. U to su vrijeme na 2-3 dana radovi na većini gradilišta i zaista stali jer su otokom prodefilirali doministar kulture, ministar turizma i ministar prometa. Sve je to bilo tako divno u maniri „Drži vodu dok ministri odu!“ jer dočim ministri odoše, radovi se nastaviše.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada u Malom Lošinju se pita da li će čitava sezona proći uz glazbu kompresora i natjecanju u preskakanju šahti i zaštitnih ograda? Naime, radovi na rivi Priko nikako da stanu, šahte su otvorene, zaštitne su ograde po cesti i uz cestu, kod rampe za naplatu parkinga na izlasku se kopa punom parom, a na početku rive Priko tj. na samom Trgu RH još stoji ograda sa velikim uskličnikom ispod kojeg piše: „Zona gradilišta prolaz na vlastitu odgovornost!“. U luci smrde fekalije jer se očito nije do kraja prespojio kanalizacijski sustav što je u konačnici i zdravstveni problem kako za građane tako i za nautičare. Osim spomenutog, ne staju ni radovi na rekonstrukciji Gradske knjižnice i čitaonice, kopa se i buši ispred i iza zgrade, navlači se fasada, a i ta je zgrada u samom centru grada.

Hrvatski laburisti – Stranka rada se na koncu pitaju da li je aktualna vlast zaista ove godine odlučila potjerati ovo malo turista s otoka i u potpunosti dotući turističku sezonu?!

U Malom Lošinju, 02. srpnja 2012.

Predsjednik ogranka:
Dorian Božičević, mag. teol.