Druženje članova u Omišlju

Prvi radni sastanak članova ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Omišalj u 2013. godini održan je u srijedu, 30. siječnja u Vijećnici Općine Omišalj, na inicijativu Izvršnog odbora ogranka. Dnevnog reda nije bilo jer je radni sastanak bio osmišljen u vidu druženja, međusobnog zbližavanja članova i u smislu pripreme za kampanju za predstojeće izbore.

Predsjednik ogranka održao je uvodni govor u kojem je predstavio tri kandidata za Županijsku listu. Objašnjeni su parametri koji se moraju poštivati da bi se formirala lista za Općinsko vijeće. Kao otegotna okolnost za pobjedu na izborima navodi se to što se držimo našeg stava da ne idemo u koaliciju sa drugim strankama, dok s druge strane, to je i naša prednost.

Nikola Brozić, kandidat za načelnika općine Omišalj, osvrnuo se na naše planove iz programa, a suština je da moramo razvijati poticajniji vlastiti gospodarski razvoj. U tom smislu mislimo da je potrebno stimulirati i jednostavnije kreditirati poduzetništvo, omogućiti izgradnju kulturnih, sportskih, rekreativnih i hortikulturnih objekata bez komunalne naknade, raditi na razvoju i poboljšanju turističke i ugostiteljske ponude.

Nikola Dujmović, kandidat za zamjenika načelnika općine Omišalj, ukazuje na to da je mišljenje svakog člana stranke od velike važnosti, te da je potrebno stvoriti koheziju u timu. Aktivno uključivanje svakog pojedinca u rad na lokalnoj razini je od krucijalne važnosti za dobrobit cijele zajednice.

Predstavljen je gospodin Hrvoje Maračić, kandidat Hrvatskih laburista za župana Primorsko-goranske županije. To je čovjek sa velikim radnim iskustvom, a sam za sebe naglašava da je radnik koji je cijeli život radio i živio isključivo od svog rada. Motiviraju ga njegova djeca te naglašava da mu je to jedini motiv za bavljenje politikom, budućnost generacije koja dolazi. Mladi moraju biti radikalniji ako žele postići promjenu na bolje. Gospodin Maračić oduševljen je velikim brojem mladih ljudi koji sudjeluju u radu ogranka Omišalj.

Kandidatkinja za zamjenicu župana, Dina Domijan, oduševljena je činjenicom da je u tako kratkom roku postignut veliki uspjeh u općini Omišalj. Također je napomenula, da na činjenicu da nećemo koalirati, gledamo kao na dugoročnu prednost jer na taj način nećemo izigrati povjerenje naših birača.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada Omišalj poziva sve mještane da se priključe radu ogranka i borbi za bolje sutra.

Karmen Pindulić – Možnik, tajnica ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Omišalj