Delnice: Laburisti imaju plan za ljepše Delnice

Izvor: Novi list

DELNICE »Novi ljudi, nova politika«, slogan je pod kojim na predstojeće izbore u Delnicama izlaze Hrvatski laburisti – stranka rada, istaknuo je pri jučerašnjem predstavljanju kandidacijske liste broj šest tajnik delničkih laburista Zlatko Butigan posebno naglasivši kako listu čine ljudi koji nisu do sada bili uključeni u politiku i ničim nisu opterećeni.

»Vrijeme je za ljude koji vole ovaj kraj i koji mu doprinose svojim radom, bez obzira da li su ovdje rođeni ili su tzv. dotepenci. Delnice stagniraju a mi želimo razvoj i učinit ćemo sve da postanu grad ugodan za život, a ne mjesto iz kojeg se odlazi«, rekao je Butigan.

Predsjednik delničkih laburista Dražen Magdić podsjetio je da nakon dvije godine rada stranka već ima uočljiv ugled u Delnicama, a broj članova u stalnom je porastu: »Baš zato zalagat ćemo se da se prijedlozi građana čuju i na gradskom vijeću te da se provedu u djelo, kao i da javni natječaji vrijede za sve, a ne za politički podobne«, istaknuo je Magdić, dok je Nenad Pleše, nositelj liste, detaljnije govorio o programu rada vezanom uz poduzetništvo, zaštitu okoliša, obrazovanje i komunalnu djelatnost istaknuvši kako će laburisti inzistirati na razvoja malog i srednjeg poduzetništva, pogotovo poticanju mladih koji žele krenuti u poduzetničke vode. Velika pažnja bit će posvećena uklanjanju divljih deponija i zbrinjavanju otpada, u školstvu ćemo se zalagati za uvođenje produženog boravka u vrtiće i usklađivanju njihovog radnog vremena s potrebama stanovništva, značajniju financijsku potporu nadarenim učenicima i jednosmjenski rad u osnovnoj školi, a na području komunalnih djelatnosti radit ćemo na širenju kanalizacijske mreže i poticanje uređivanja fasada građevina u privatnom vlasništvu. Očekujemo dobre rezultate i nadamo se osvajanju jednog do tri vijećnička mandata«, rekao je Pleše koji je u ime laburista predstavljanje zaključio pozivom biračima da u što većem broju izađu na birališta Grada Delnica te, naravno, zaokruže listu broj 6.

Marinko Krmpotić