Crikvenica: Najveća investicija koju Hrvatska može napraviti u ovome trenutku je novo radno mjesto!

Hrvatski laburisti – Stranka rada u nedjelju su građanima Crikvenice predstavili svoju listu za Europski parlament. Tom prigodom s građanima su se družili i njihovi kandidati Vedran Sabljak i Nansi Tireli, koji su zadovoljni odazivom građana i njihovim pozitivnim reakcijama poručili da su spremni preuzeti odgovornost.

Vedran Sabljak, kandidat iz Primorsko-goranske županije,  s građanima je razgovarao o onome što bi riješilo problem nesigurnosti radnih mjesta u turističkim gradovima, a to je produženje turističke sezone. Sabljak smatra da su predstavnici građana u Europskom parlamentu instrument koji treba pomno odabrati kako bismo dobili željeni rezultat. „Problem produženja turističke sezone rješiv je boljim pozicioniranjem hrvatskog turizma u kontekstu Europske unije, odnosno stvaranjem identiteta i brenda hrvatskog turizma. Maksimalnu kvalitetu turističke ponude, koja će na koncu i privući goste, moguće je osigurati promocijom Hrvatske kao jedinstvene turističke destinacije“ poručio je Sabljak i dodao da će se on, ili bilo koji drugi laburist koji dobije čast predstavljati hrvatske građane u Europskom parlamentu, zalagati upravo za to.

Nansi Tireli, kandidatkinja iz Istarske županije i aktualna saborska zastupnica, osvrnula se na Strategiju razvoja turizma do 2020. u kojoj nema privatnih iznajmljivača. Naime, Strategija ide su korist samo velikim turističkim subjektima, dok su mali zanemareni te dodala kako smatra da je važno da počnemo razmišljati o investicijama domaćeg čovjeka, jer je svaka investicija važna, bez obzira da li se radi o 10 tisuća kuna ili o 10 milijuna kuna. „U procesu realizacije investicija državna uprava mora pod jednakim uvjetima stajati na raspolaganju svima – i u slučaju strateških investicija, ali i u slučaju investicija građana. Važno je naglasiti i to da dobit domaćih investitora ostaje u Hrvatskoj i Hrvatska od nje ima koristi, dok dobit stranih investitora odlazi u matičnu državu“ rekla je Tireli i dodala: „Ako zaposlimo jednog građanina Hrvatske, bilo kroz malu investiciju ili kroz poticanje samozapošljavanja, napravili smo puno. Velike investicije po povlaštenim uvjetima ne znače nužno otvaranje novih radnih mjesta, a očigledno je da nitko ne vodi računa o broju radnih mjesta. Osobno smatram da je najveća investicija koju Hrvatska može napraviti u ovome trenutku – novo radno mjesto“.

Hrvatski laburisti i na ove izbore izlaze samostalno s jasnom definiranim programom koji je javnosti predstavljen u Deklaraciji Hrvatskih laburista o Europskoj uniji. Zalažu se za novi smjer kretanja Europe koji će, umjesto krupnom kapitalu i privatnim interesima, služiti interesima građana. Laburisti žele prekinuti potpuno promašeno politiku – politiku  štednje, koja je dovela jedino do još većeg siromašenja siromašnih i dodatnog bogaćenja bogati, a žele je zamijeniti uspostavom kompromisa rada i kapitala. Jedan od ključnih ciljeva njihovog programa je i jačanje modela sudioničke demokracije kako bi u proces donošenja odluka uključili što veći broj građana i istovremeno smanjili mogućnost da se odluke donose iza zatvorenih vrata. Svoj program i kandidate predstavljaju pod motom  „Savjesti čiste biraj laburiste!“, a upravo zbog toga je Vedran Sabljak poručio građanima da 25.5. obavezno izađu na izbore i, u svrhu zaštite vlastitih interesa, iskoriste svoje demokratsko pravo te dodao: „ Bez grižnje savjesti, zaokružite listu broj 10!“.

Ostali mediji o ovoj temi:
>> Kvarneski.com