Čavle: Zelena tržnica i ribarnica glavni projekti laburista

Izvor: Novi list

ČAVLE  Zelena tržnica i ribarnica u centru Čavala jedan je od glavnih projekata našeg predizbornog programa, čime želimo našim mještanima omogućiti što više sadržaja u svom kraju, ali i istovremeno mogućnost prodaje viška svojih proizvoda na toj istoj tržnici. Također, mišljenja smo kako vatrogascima nije mjesto u centru, posebice jer se nalaze u skučenom prostoru, a vrijedna vozila stoje na otvorenom, na kiši i buri, snijegu, suncu, kazao je Ivan Skender, nositelj liste Hrvatski laburisti – Stranka rada za Općinsko vijeće Čavle, predstavljajući svoj predizborni program i kandidate s liste.

Skender je istaknuo kako je nužno povećati proračunska sredstva za gospodarstvo, na način da se smanje izdvajanja za Općinsku upravu.

– Također, namjera nam je urediti stanicu za kompostiranje, čime bismo riješili i recikliranje otpada te otvorili desetak novih radnih mjesta. Što se tiče javnog prijevoza, smatramo kako je nužno uvesti barem dvije linije dnevno, primjerice minibusom, iz svih naselja prema centru Čavala, kako bi naši mještani, posebice oni stariji, mogli svakodnevno, prema potrebi, dolaziti u banku, poštu, Općinu, kod liječnika. Uveli bismo i jedinstvenu cijenu za sve autobusne linije, bez zona, kao i mogućnost da autobusi s Grobnika voze sve do riječke i sušačke bolnice, kako naši stariji i bolesniji mještani ne bi morali presjedati, istaknuo je Skender, dodajući kako je nužno »pozabaviti« se i Platkom te Automotodromom, kao i poslovnom zonom u Sobolima.

Predstavljajući kandidate s liste Hrvatskih laburista – Stranke rada, Skender je kazao kako je riječ o većinom mladim ljudima, studentima, ali i radnicima, poštenim i željnim rada za boljitak svoga kraja. Uz Skendera, na listi Hrvatskih laburista za Općinsko vijeće Čavle su Sanjin Arko, Vedran Stefanović, Gordana Šepić, Marina Rožić, Andrija Šepić, Maja Bevandić, Višnja Stefanović, Alen Susnich, Katica Linić, Valentina Jerković, Vanja Arko, Edi Pilipović, Barbara Ladašić i Matija Ladašić

Sanja Gašpert